Tot comença a la tardor del 2010, quan a causa d’un regal de cerveses miro la web i descobreixo que tenen uns kits de fabricació de cervesa a casa. És quan penso per què no provar-ho. Compro el kit de fabricació i hem poso a cuinar a la cuina de casa.

Després de fer diversos kits i veient el resultat d’una cervesa força millor que les industrials, decideixo indagar més sobre el tema de la fabricació de cervesa tot consultant alguns llibres, consultar forces pàgines webs, parlar amb cervesers i d’altres persones amants de la bona cervesa. És quan a mitjans de 2013 compro material per poder fer cervesa en el sistema tot gra. Compro una olla, termo-nevera per al macerat, molinet i refredador de plaques per completar amb el que ja tenia. A primers d’octubre de 2013 fabrico la primera tot gra, que evolucionada serà l’actual APA-LI.

A finals de 2014, vaig fer un curs de fabricació de cervesa amb el desaparegut Steve Huxley en la seva acadèmia.
Després d’anar fent coccions i anant ampliant l’equip, fent servir amics i familiars com a conillets d’índies tastant les cerveses que anava fent, arriba el 2018 quan per la insistència dels amics i ganes d’anar a un pas més decideixo elaborar una cervesa amb registre. El desembre de 2018 és quan cuinem el primer lot d’APA-LI a les instal·lacions del Minairons i al 2 de febrer de 2019 és quan l’estrenem.

També he anat fent proves amb l’equip petit per poder anant ampliant les cerveses. Una d’aquestes, és una cervesa amb codonys, realment sorprenent.

Al març de 2022 surt la segona cervesa de la casa, THE BROWN IS BLACK, una American Porter.

Coincidint amb els 5 anys de La Montbuien-k, surt la tercera cervesa, CINC, una Märzen.