Birramisú (tiramisú amb cervesa)

Ingredients:

  • 4 ous
  • 120gr. de sucre
  • 500gr. De mascarpone
  • Melindros durs
  • Cervesa portes/stout
  • Cacao en pols
  • Sal
  • 1 presa de xocolata negra

En un bol hi tirem les clares i hi afegim un pessic de sal, muntarem les clares a punt de neu i també hi afegirem 60gr. de sucre fins que estiguin al punt de neu.. Un cop muntades ho desem a la nevera.
En un altre bol batrem els rovells amb el sucre, fins a aconseguir una barreja espumosa, un cop aconseguit hi barregem el mascarpone. Un cop barrejat hi afegirem les clares muntades i ho barregem bé, vigilant que no es desmuntin les clares.
En un motlle rectangular fem una base amb una mica de crema. En un plat fondo hi tirem 1/2 cervesa i banyem els melindros i els anem col·locant al motlle tot fent una capa.
Ho cobrim amb una altra capa de crema i empolvorarem cacau en pols per a sobre.
Repetim el procés de la capa de melindros, cobertura de crema i cacau en pols. Al final de tot ratllarem xocolata negra i la tirarem per sobre del cacau en pols.
Un cop fet tot això, ho deixarem reposar un mínim de 3 hores a la nevera. Recomanem deixar el birramisú d’un dia per l’altre així la crema queda més consistent.
També es pot posar una estona abans de servir al congelador.

Que vagi de gust!