ZWANZE DAY 2017

El proper dissabte 23 de setembre a Masia Agullons de Sant Joan de Mediona i de manera simultanea a molts indrets del món, hi haurà una nova edició del ZWANZE DAY amb les cerveses làmbic de la BRASSERIE CANTILLON de Brussel·les.

Horari: de 12 del migdia a 00:30 de la nit

18:30 – Actuació de Crom Acústics

22:00 – The Sarturday Blues Project

A les 21h. punxada de la ZWANZE 2017

Hi haurà menjar al llarg de tota la jornada.

Obert a tothom

III Mostra de Cervesa Artesana

Dissabte 1 de juliol va tenir lloc a la terrassa de l’Ateneu Cultural i Recreatiu de Santa Margarida de Montbui, la III Mostra de Cervesa Artesana.

A partir de les 18h. que és quan es va iniciar, la nombrosa assistència va poder anant degustant les cerveses que els cervesers van punxar per a aquesta ocasió.
La pluja que va caure no va deslluïr i no va ser impediment per gaudir d’una màgnifica vetllada on els assistents també van poder menjar una gran varietat de tapes i escoltat el recital d’en Peter Coates.

Els cervesers presents van portar les següents cerveses:

La Lenta portava l’Optimista/Pesimista i la Golden Koeman. Casa Dalmases, La Roella i la Ondarra, la nova cervesa de Blat. Bripau tenien punxades la Ferral, la Rusca, Ràfega i la Intro. Minairos amb la Fulla Daurada i Espina de Ferro la novo Lost Fight.

Birramisú (tiramisú amb cervesa)

Ingredients:

  • 4 ous
  • 120gr. de sucre
  • 500gr. De mascarpone
  • Melindros durs
  • Cervesa portes/stout
  • Cacao en pols
  • Sal
  • 1 presa de xocolata negra

En un bol hi tirem les clares i hi afegim un pessic de sal, muntarem les clares a punt de neu i també hi afegirem 60gr. de sucre fins que estiguin al punt de neu.. Un cop muntades ho desem a la nevera.
En un altre bol batrem els rovells amb el sucre, fins a aconseguir una barreja espumosa, un cop aconseguit hi barregem el mascarpone. Un cop barrejat hi afegirem les clares muntades i ho barregem bé, vigilant que no es desmuntin les clares.
En un motlle rectangular fem una base amb una mica de crema. En un plat fondo hi tirem 1/2 cervesa i banyem els melindros i els anem col·locant al motlle tot fent una capa.
Ho cobrim amb una altra capa de crema i empolvorarem cacau en pols per a sobre.
Repetim el procés de la capa de melindros, cobertura de crema i cacau en pols. Al final de tot ratllarem xocolata negra i la tirarem per sobre del cacau en pols.
Un cop fet tot això, ho deixarem reposar un mínim de 3 hores a la nevera. Recomanem deixar el birramisú d’un dia per l’altre així la crema queda més consistent.
També es pot posar una estona abans de servir al congelador.

Que vagi de gust!

 

Presentació i tast de la Vella Caravana

vella caravana

Dijous 9 de març a partir de les 20:30 hores, hi haurà la presentació de la cervesera La Vella Caravana. L’Òscar ens explicarà les peculiaritats de les seves cerveses i on en podrem degustar alguna d’elles.

Al finalitzar la presentació/tast, hi haurà pa amb tomàquet.

Per poder-hi assistir cal inscriu-res a l’Ateneu de Montbui abans de dimecres 8 de març, les places són limitades.

Promoció 12+1 en cervesa

El gerent del Bar-cafeteria de l’Ateneu de Montbui, ha iniciat la promoció 12+1, consta d’una targeta amb 12 caselles per omplir, aquestes caselles s’aniran segellant a mesura que es vagi consumint cervesa artesana i d’importació que hi ha exposades a la barra, queden exemptes les “cerveses” comercials, aquestes són refrescos. Un cop tinguis al targeta omplerta en tindràs una de regal.

TARGETA FINAL i OK TARGETA FINAL i OK

Soparet a la fresca amb cervesa belga

Un assortit de formatges, cerveses belgues, postres de categoria, bona companyia, tot combinat en la terrassa de l’Ateneu de Montbui, el resultat va ser una vetllada perfecte.

IMG_20160712_211100

IMG_20160712_211112

Un sopar a base d’un gran assortit de formatges. La primera belga va ser Cuvée Saint-Guilloise, una làmbic de Brasserie Cantillon.

IMG_20160712_233409

A continuació van venir Maredsous Blond, Affligem Double, La Trappe Dubbel, Maredsous Bruin, Abbaye d’Aulne Premier Cru, Affligem Triple i La Trappe Tripel.

IMG_20160712_230440

A les postres un magnífic “Birramisú” que ens va preparar la Iolanda.

IMG-20160713-WA0001

II Mostra de cervesa de l’Ateneu de Montbui

Dissabte 9 de juliol va tenir lloc la Segona Mostra de Cervesa Artesanal de l’Ateneu de Montbui. Al vespre hi va haver l’actuació de Diego Paqué. Al llarg de tota la jornada hi van haver un assortit de tapes a preus populars.

Amb la participació dels cervesers:

P1010177
Tous d’Anoia
P1010183
Bripau
P1010178
Espina de Ferro
P1010184
Els Minairons
P1010176
La Lenta
P1010185
Segarreta
P1010195
L’actuació de Diego Paqué

P1010202IMG-20160710-WA0000 P1010189 P1010212 P1010208 mostra-cervesa

 

 

 

Tast de cerveses de la Vella Caravana

El passat 15 d’abril vam fer un tast de cerveses de La Vella Caravana. En aquesta ocasió varem tastar:

  • La Boira
  • Pera Nostra
  • Lo Terrós
  • Mataelefantes
  • Mal Trago

Aquest tast no va decebre a ningú, grans cerveses d’un dels millors productors de les terres de Lleida.

IMG_20160415_204956

Taller de fabricació de cervesa

taller-cervesa

El dissabte 14 de novembre de 2015 vam començar el Taller de fabricació de cervesa. En aquest taller vam elaborar l’Ateneu Pale Ale, una Pale Ale molt suau, amb poca graduació, una cervesa per a tots els gustos.

IMG-20151114-WA0006 IMG-20151114-WA0005

IMG-20151116-WA0005 IMG-20151114-WA0009

El primer dia constava de moldre la malta, fer la maceració, bullir i tirar-hi els llúpols, refredar-ho al punt de poder tirar-hi el llevat.

Es va fer la primera fermentació en el fermentador durant uns 10 dies, després es va fer un dry hopping uns altres 10 dies més. Després es va fer l’embotellament de la cervesa en ampolles de 33cl., en van sortir 67 ampolles.

IMG_20151124_200704 IMG_20151124_194013 IMG_20151118_204939 IMG-20151205-WA0008 IMG-20151205-WA0007

Al cap de dos mesos d’haver-la enbotellat, el divendres 5 de febrer ens les vam beure tot fent unes tapes que ens va preparar el Josep Fortuny.

IMG_20160205_220530
Aquest és el resultat, l’Ateneu Pale Ale

 

I Mostra de Cervesa de l’Ateneu de Montbui

Dissabte 25 de juliol va tenir lloc la 1ª Mostra de Cervesa Atesanal a l’Ateneu Cultural i Recreatiu de Santa Margarida de Montbui. En aquesta primera edició hi van partcipar Els Minairons d’Ódena, Espina de Ferro de Vilanova del Camí, Tous d’Anoia de Sant Martí de Tous, Bripau de Sant Pere de Riudebitlles i Matoll de Belianes. Al llarg de tota la jornada hi va haver un gran assortit de tapes a preus populars. P1060581P1060583P1060586P1060590 P1060593 beerposter-02-01